Усвојена Политика о безбедности и заштити деце

Данас је наше Удружење на ванредној седници донело одлуку и усвојило Политику о безбедности и заштити деце. За доношење ове одлуке истакнуте се следеће кључне тачке:

  • Одговорност према деци: Удружење има моралну и етичку одговорност да обезбеди сигурно и заштићено окружење за децу са којима долази у контакт током својих активности и програма.
  • Законске обавезе: Постоје законске обавезе и регулативе које се односе на заштиту деце од злостављања и експлоатације. Усвајањем Политике о безбедности и заштити деце, Удружење испуњава ове законске захтеве и показује своју посвећеност поштовању закона.
  • Поверење заједнице: Кључно је градити поверење заједнице, родитеља и старатеља у Удружење као сигурно место за децу. Усвајањем Политике, Удружење шаље снажну поруку о својој посвећености безбедности и добробити деце, што може повећати поверење и подршку заједнице.
  • Превенција проблема: Указана је важност превентивних мера у спречавању злостављања и експлоатације деце. Политика о безбедности и заштити деце помаже у постављању стандарда поступања и понашања према деци, као и у пружању јасних смерница за реаговање у случају кршења тих стандарда, чиме се смањује ризик од потенцијалних проблема.
  • Професионализација рада: Усвајање Политике показује професионални приступ рада Удружења и ангажовање на унапређењу квалитета услуга које пружа деци и њиховим породицама. То може допринети јачању репутације Удружења и привлачењу нових чланова, донатора и партнера.
  • Солидарност са партнерима: Истакнуто је да усвајање Политике одговара захтевима и очекивањима партнерских организација са којима Удружење сарађује. Тиме се показује солидарност са партнерима и посвећеност заједничким циљевима заштите деце.

Закључак

Удружење грађана “ТУРИСТИЧКИ БИСЕР” из Вучја се обавезује на поштовање и спровођење Политике о безбедности и заштити деце у свим аспектима свог рада. Сви запослени, сарадници и партнери су дужни да се придржавају ових стандарда како бисмо заједно осигурали сигурно и заштићено окружење за децу.

За контакт особу за заштиту деце у нашем Удружењу задужен је професор Зоран Николић.

Цео документ можете прочитати на овој страни или преузети на овој адреси.

Прочитајте и ово...

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре